Holdbarhet på frukt og grønt

Forlenge holdbarheten til frukt og grønnsaker

settings
Bruksområde
Frukt og grønt, denne siden vil bli oppdatert jevnlig med nye eksperimenter og resultater

Hvis du ikke har hørt om Ozonvann før nå, kan det være litt vanskelig å forstå akkurat hvor effektivt det er. For det ser jo dessuten ut som helt vanlig vann, men det er det absolutt ikke!

På grunn av at Ozonvannet jobber på et mikroskopisk nivå, klarer vi ikke å observere dette med øynene våres. Men det er spesielt et område hvor vi ser en enorm forskjell mellom vanlig vann og Ozonvann.

Ozonvannet dreper alle bakterier, mikrooragnismer og soppvekster som ligger på overflaten av bær, frukt og grønt. På denne måten "nullstilles" forråtningsprossesen og vi ser i mange tilfeller en flerdobbling av holdbarheten.

Jordbær lagt i kjøleskap i 12 dager

På bildet over ser vi to jordbær fra samme kurv. Jordbæret til venstre ble skylt i Ozonvann, mens jordbæret til høyre gjorde vi ingenting med. Begge ble lagt i hver sin skål uten lokk, og ble plassert i kjøleskapets øverste hylle. Allerede etter 4 dager ble det observert begynnelsen på en muggsoppdannelse på det ubehandlede jordbæret. Etter 12 dager avsluttet vi eksperimentet, og viser til bildet ovenfor. Jordbæret til venstre som var skylt i Ozonvann var fortsatt spiselig, mens jordbæret til høyre er langt forbi sin siste forbruksdag.