Ofte stilte spørsmål

Hva er ozon?

Ozon er en gass som består av tre oksygen atomer og skapes i naturen ved elektriske utladninger som f.eks lyn og tordenvær. På bakkenivå vender ozon omsider tilbake til oksygen slik at vi ikke sitter igjen med noe mer eller mindre enn oksygen molekylene vi begynte med. Se forklaringsvideoen vår for mer informasjon.

Hva er Ozonvann?

Ozonvann er ozongass blandet med vann. Ozonvannet som Cashido maskinen produserer inneholder mikroskopiske ozonbobbler som er helt trygt for alt levende bortsett fra mikroskopiske organismer og celler, som f.eks. bakterier og virus. På denne måten får vi det beste desinfiseringsmiddelet på jorden. Ozonet i Ozonvannet vender tilbake til vanlig oksygen etter 20 minuter og vi sitter igjen med helt vanlig H2O.

Erstatter Ozonvann Zalo på kjøkkenet?

Ozonvann brukes til alle oppgaver hvor det er viktig å fjerne bakterier. Målet er å kutte ned på bruken av kjemikalier men om det er snakk om store mengder olje eller fett er middler som Zalo fortsatt nødvendig for å løse dette opp. Tenk derimot på alle stedene og matvarene der du ikke ønsker at det skal ligge igjen rester av Zalo; drikkeflasker, frukt og grønt, bær, osv...

Kan jeg drikke Ozonvann?

Man blir ikke syk av å drikke Ozonvann men det er ikke noe vi anbefaler at du gjør. På grunn av at halveringstiden til ozon i vann er 30 minutter (med trygg margin), kan du helt fint tappe ozonvann i en flaske og sette denne i kjøleskapet. Etter 30 minutter er ozonet vendt tilbake til oksygen og vannet er helt normalt og desinfisert.

Kan jeg bruke Ozonvann til å desinfisere babyflasker?

Ozonvann fungerer helt ypperlig til desinfisering av alle typer flasker, spesielt babyflasker. Det er ikke lenger nødvendig å dampe eller koke flaskene, skyll de enkelt under springen med Ozonvann og sett til tørk.

Fjerner Ozonvann lukt?

Den aller beste testen for å oppleve effektiviteten av Ozonvann, er den sure kjøkkenkluten. Det som gjør at kluter lukter vondt er alle bakteriene som blomstrer og slipper ut gasser som vi kan lukte. Ved å holde en sur kjøkkenklut under kranen med Ozonvann blir denne helt desinfisert i løpet av sekunder og lukten helt borte, det samme gjelder sokker, treningstøy og mye mer, prøv selv!

Jeg har dusjfunksjon på kjøkkenkranen, kan jeg få Ozonvann på denne?

Desverre kan ikke maskinen vår monteres på blandebatteri med integrert dusjfunksjon. Det må finnes en sil/filter som kan skrus av fra enden på kranen.

Er det mulig å bruke Cashido essential som en tradisjonell ozongenerator og fjerne lukt i rom osv.?

Nei, det er umulig å få maskinen vår til å produsere ozon som slippes ut i rommet. Det er kun mulig å blandet små mengder ozon inn i vannstrømmen til en kran og er derfor den tryggeste maskinen på markedet. Den gir også tydelig signal med lys om at den er på.

Hva er forskjellen mellom ozon og Ozonvann?

Ozon er en gass som blant annet er viktig for alt liv her på jorden med tanke på ozonlaget som reflekterer farlig stråling. Ozongass brukes også av oss mennesker til å fjerne lukt, bakterier, sopp og andre oppgaver som krever kunnskap og respekt for gassens egenskaper. Når vi blander ozon med vann og får Ozonvann har vi tatt egenskapene til ozon og gjort de tilgjengelig på en trygg måte. I tillegg kreves det MYE MINDRE konsentrasjon av ozon i vannet for å oppnå de ønskede resultatene. Ozonvann gjør med andre ord ozon meget anvendelig og idiotsikkert.

Hvis jeg tapper Ozonvann i en flaske og skrur på korken, holder ozonet lengre i vannet?

Nei, ozonet i vannet vender tilbake til oksygen innen 30 minutter uavhengig om det er i lukket beholder eller ikke.

Kan Ozonvann gå gjennom huden vår?

Ozonvann desinfiserer kun overflater og trenger derfor ikke gjennom huden vår. De gode bakteriene som evt fjernes kommer veldig kjapt tilbake da de produseres hele tiden av kroppen vår og dermed er Ozonvann trygt å bruke på hender og hud. Vaskepersonell i norges hotellbransje har brukt Ozonvann til rengjøring i årevis og kuttet ut farlige kjemikalier som ellers måtte bruke hansker for å håndtere. I motsetning til antibac-midler som etterlater masse rester, er det ingenting igjen på huden etter ozonvann.

Kan jeg bruke Ozonvann til å vaske hunden min?

Ozonvann er ypperlig til å vaske hund med. Vi er blitt utrolig glade i våre hårete venner, men av og til skulle vi ønske at kunne luktet litt friskere. Når du vasker hunden i Ozonvann bli pelsen desinfisert og kilden til lukt, bakterier som får kose seg, blir eliminert.

Kan jeg bruke ozonvann til å fjerne sur lukt fra ull og syntetisk treningstøy?

Vi har hatt gode resultater når vi har testet å fjerne sur lukt fra plagg. Da fyller vi vasken eller en bøtte med Ozonvann og lar klærne ligge i 15-20 minutter. Behandlingen kan gjentas dersom lukten sitter veldig godt.

Inspirert av innovative løsninger for ett bedre miljø.

check
Fjerner 99% av bakterier
check
Ingen giftstoffer eller utslipp
check
Gjenbrukbar for alltid